ÚDENÉ HOVÄDZIE REBIERKA

 

čas prípravy : 30 minút  |  čas varenia : 4 hodiny

 

Ingrediencie:

  • hovädzie rebrá
  • grilovacie korenenie
  • obľúbená marináda
  • rozprašovač na vodu
  • voda

Postup:

Hovädzie rebrá umyjeme a dobre osušíme papierovou servítkou. Rovnomerne osolíme a okoreníme z každej strany obľúbeným grilovacím korením. Mäso necháme odpočívať a zatiaľ si pripravíme gril. Dovnútra grilu nasypeme prírodné drevené uhlie a zapálime ho v strede elektrickým podpaľovačom Looftlighter pri otvorenom kryte a necháme ho rozpáliť aspoň na 10 minút. Na gril uložíme dosku na nepriame pečenie a rošty a gril rozohrejeme na 120°C a to tak, že spodný otvor na grile necháme otvorený do trištvrte, horný otvor uzavrieme a otvoríme do plna dierka až pokiaľ nedovŕšime požadovanú teplotu. Spodný otvor necháme tak ako je a regulujeme si len vrchným otvorom. Umiestnite rebierka na rošt kosťou dolu do stredu grilu a grilujte približne 2 hodiny. Po 2 hodinách ich skontrolujte, ak sa vytvorila pekná kôrka postriekajte ich rozprašovačom na vodu a znovu zopakujte za 30 minút a grilujte ďalších 30 minút. Pripravte si dvojitú vrstvu alobalu a polejte ich  vašou obľúbenou marinádou. Zabaľte rebierka každé zvlášť do alobalu a grilujte ďalšiu hodinu otočené mäsom dolu. Po hodine skontrolujte či je mäso jemné, ak áno vytiahnite ho z grilu a nechajte odpočívať 10-15 minút. Dobrú chuť!

Typ na marinádu :

  • Mrkva 1 kg
  • Petržlen 0,5 kg,
  • Zeler 0,3 kg
  • Bobkový list
  • Červené víno 0,5 l
  • Čerstvý rozmarín a tymián

Všetko nakrájajte na kocky. Pridajte k tomu rozmarín, bobkový list a červené víno. Alibernet z Južnej Moravy.
Zmes varte kým zelenina nezmäkne,rozmixujte a nakoniec ňou polejte rebierka keď budú hotové.

Technika grilovania :

Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa, celé kurča, bravčové kolená, ... Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť Odporúčané rozloženie roštu :

Odporúčané rozloženie roštu :