Moderné grily na štýl Kamado sa vyrábajú zo zmesi rôznych materiálov vrátane vysoko odolnej protipožiarnej keramiky, žiaruvzdorných materiálov, tradičnej terakoty a zmesi portlandského cementu a rozdrvených lávových kameňov. Vonkajšie povrchy sú teraz tiež odlišné používajú sa vysoko lesklé keramické glazúry, farby, textúrované povrchy podobné štukatúram a keramickým dlaždiciam. Použitie moderných keramických a žiaruvzdorných materiálov, zabezpečuje, že zariadenie zriedkakedy praskne – čo bol bežný problém v pôvodnom japonskom dizajne.
Kamado grily sú spravidla plnené uhlím, aj keď bolo niekoľko pokusov na to, aby sa zapaľovali plynom alebo elektrinou. Jedna zo zásluh keramickej konštrukcie je, že neexistuje žiadna kontaminácia arómy, či chuti jedla a z rovnakého dôvodu je drevené uhlie preferovanou voľbou pre moderné Kamado varenie. Nielenže drevené uhlie vytvára málo popola, pretože sa skoro celé spotrebuje pri horení, ale navyše je oveľa zdravšie a tiež neobsahuje rôzne prísady ako alternatívne uhoľné brikety, ktoré môžu svojimi prísadami kontaminovať chuť potravín. Kusové drevené uhlie sa tiež môže vyrábať ekologicky trvalo udržateľným spôsobom za použitia techniky prerezávania, čo je spôsob rezania stromov a kríkov na stimuláciu ich rastu.
Výrobcovia týchto keramických grilov Kamado tvrdia, že sú veľmi univerzálne. Nielenže môžu byť použité na grilovanie a údenie, ale môžete pomocou nich pripraviť pizzu na pizza kameni, ktorý sa jednoducho vloží do grilu a tiež na ňom môžete bez problémov upiecť aj chlieb, či koláč. To je vďaka vynikajúcemu zachovávaniu tepelných vlastností keramického plášťa, ktorý môže uchovať teploty vo vnútri grilu až do 398°C. Aj vďaka presnému riadeniu prietoku vzduchu (a tým aj teplote), ktorý sa zabezpečuje ventilačným systémom, Kamado grily sú podobné peciam vykurovaným drevom a preto môže byť Kamado použitý na pečenie a upečie čokoľvek, čo môže byť pečené v tradičnej peci.
Okrem vonkajšieho keramického plášťa je tu tiež keramická alebo nerezová miska vo vnútri grilu určená na uhlie. Sú tu tiež posuvné dierka v spodnej časti grilu, ktoré zabezpečujú prúdenie vzduchu k uhliu, ako aj regulovateľný otvor v hornej časti veka kopuly, ktorý tiež slúži k úniku dymu z grilu. Teplota sa riadi správnym nastavením týchto dvoch otvorov. Jeden alebo viac roštov je možné umiestniť nad oheň a tie potom poskytujú plochu(y) na pečenie, či grilovanie. A nakoniec, väčšina Kamado grilov majú otvor vyvŕtaný vo veku, ktorý umožňuje vloženie teplomeru pre sledovanie teploty vo vnútri grilu počas varenia.
Vytvorte rôzne tepelné zóny v grile Kamado Joe s keramickou doskou polmesiac, ktorá čiastočne blokuje silné priame teplo na potravinu aj vytvára nepriame grilovanie.
Naše multi stupňové rošty vám zabránia preplneniu roštu. Zdvojnásobte navýšovaním jednotlivých roštov grilovací priestor, a takto je ľahké pripraviť naraz mäso, alebo zeleninu.
Nekupujte mačku vo vreci! Vyskúšajte si keramický gril KamadoJoe na vlastnej koži a zistite, aký je skvelý. Gril KamadoJoe, ktorý používajú profesionálni kuchári si teraz môžete otestovať aj vy a zlepšiť svoje kulinárske schopnosti v tomto odvetví. Taktiež si môžete vyskúšať rôzne techniky grilovania, varenia, pečenia, údenia, ktoré na bežnom grile nemôžete vytvárať. Príprava jedla na keramickom grile je veľmi jednoduchá. Preto Vám pred jeho zakúpením ponúkame možnosť jeho zapožičania, aby ste sa presvedčili, že ho naozaj musíte mať! Pripravte pre seba, známych alebo rodinu niečo nové a buďte opäť grilmajster vo svojom okolí. Upečiete si chlieb, bagetu alebo pizzu a vyskúšate údiť na keramickom grile