... už po 60 sekundách je drevné uhlie, brikety či samotné drevo rozžhavené
... žiadny priamy plameň ohrozujúci okolie, ale vysokovýkonný elektrický motor bez fosílnych palív, a hliníkový kryt vďaka ktorému je ochladenie okamžité
... už nikdy nebudete musieť používať chemické podpaľovače pre zapálenie ohňa, ktoré sú škodlivé pre ľudské zdravie a prispievajú k emisiám CO2. Odteraz už len čistý horúci vzduch.
Priložte a držte LooftLighter tak, aby sa dotýkal drevného uhlia v spodnej časti.
Keď sa asi po 20 - 30 sekundách začnú tvoriť iskry, odtiahnite Looftlighter.
Mierte stále na jedno miesto asi 1 minútu.
Vytvorte si hromadu uhlia, alebo brikiet ( materiál ktorý používate ) a spustite LooftLighter na spodnú časť vytvorenej kôpky dreva a zapnite žhavenie.
Mierte na to isté miesto asi 1 min. Po asi 20 - 30 minútach počkajte kým sa ohnisko rozhorí.
Pripravte si hrubšie kúsky dreva do stredu ohniska a menšie po boku. Môžete použiť aj noviny.
Keď sa papier rozhorí držte LooftLighter asi 20 - 30 cm od dreva, až kým sa plameň nestabilizuje.
Keramické grily Kamado Joe dokážu vytvoriť nezabudnuteľný kulinársky zážitok plný dokonalých chutí. Keramická glazúra funguje ako izolátor, udržiava v jedle prírodné tuky a vlhkosť, čím je jedlo neuveriteľne jemné a šťavnaté. Získate pravú chuť, pretože v týchto griloch sa odporúča používať 100% prírodné drevené uhlie, ktoré nevytvára nežiadúce pachy. Brikety obsahujú prísady ako borax, škrob a piliny z odpadového dreva, ktoré sa dostanú do keramiky a následne tieto škodlivé látky odovzdáva do všetkého čo grilujete.
Často mylná predstava o keramických griloch je taká, že je ho potrebné dlho predhrievať. Pravdou však je, že keramické grily Kamado Joe sú pripravené na grilovanie či pečenie za 15 minút. Vytvoríte teplotu bez problémov aj 400°C mihnutím oka a môžete pripravovať vaše obľúbené jedlo. Vysokozáťažová keramika sa nahreje a vy nestratíte ani jeden stupeň tým že otvoríte poklop a otočíte napr. steak, čo u plynových griloch pri dlhom naháňaní teploty sa po otvorení stratí všetko teplo a to nie je vhodné pre prípravu dokonalého jedla.
Kamado Joe grily vám umožnia varenie, pečenie, grilovanie a údenie s jednoduchým nastavením prúdu vzduchu. Rozdeliteľné keramické dosky umožňujú využiť priame a nepriame pečenie čo v praxi znamená že gril viete rozdeliť na dve teplotné zóny. Spravte si steak na priamom ohni a zeleninku na nepriamo. Rozdiel v teplote pečenia môže byť aj 300 °C. Ostatné grily nemajú takéto teplotné rozhranie. Podstatné však je, že si na keramickom grile Kamado Joe môžete pripraviť čokoľvek, kdekoľvek a v každom počasí.
Naše grily sú stavané na roky používania a vystavovania na obdiv, pretože pri bežnej prevádzke nie je možné aby keramika praskla. Sú použité materiály z nehrdzavejúcej ocele 304, práškovej 304 nerezovej ocele, práškovej liatiny a vysokoodolného HDPE s dôrazom na na technické vybavenie. To znamená, že váš gril Kamado Joe odolá aj tomu najnáročnejšiemu podnebiu. Iné spoločnosti, ktoré sa zaoberajú výrobou keramických grilov nepoužívajú kvalitné materiály a ich životnosť je oveľa kratšia.
Keramický gril Kamado Joe bude pravdepodobne váš posledný gril, ktorý si kúpite. Z dlhodobého hľadiska je veľmi úsporný čo sa týka dreveného uhlia. Používame uhlie ktoré obsahuje veľké kusy čo zabezpečí dosiahnutie vysokej teploty a dlhšie horí. Keramika absorbuje dostatok tepla, ktoré dlhú dobu odovzdáva čím sa znižuje spotreba paliva. Po skončení grilovania stačí zatvoriť prísun vzduchu a nespálené uhlie znovu môžete použiť pre ďalšie grilovanie. Na jedno naloženie môžete grilovať aj viac krát.
Drevné uhlie sa rozhorí oveľa rýchlejšie ako brikety. S elektrickým zapaľovačom LooftLighter budete pripravený na grilovanie do 15 minút.
Kamado Joe ponúka unikátny dvoj-funkčný vetrací systém. Regulácia teploty je veľmi jednoduchá a dokážete nastaviť presnú teplotu pre pomalé pečenie, ale aj ideálnu teplotu pre grilovanie, pečenie a prudké pečenie.
Vzhľadom na to, že hrudkové drevné uhlie produkuje menej popola ako drevné brikety, bude to jednoduchšie s čistením. Navyše nespálené drevné uhlie je možné znovu zapáliť pri ďalšom použití grilu. A KamadoJoe navyše teraz prichádza s patentovanou zásuvkou na popol, ktorá umožňuje vyčistiť gril oveľa jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.
Keramické grily Kamado Joe fungujú ako samočistiace rúry formou vypálenia. Kvalita použitých materiálov a jeho konštrukcia zaručujú životnosť desiatky rokov.
Tento spôsob prípravy je najobľúbenejší, pretože iba pri vysokej teplote pripravíme poriadky kus dobrého steaku ktorý prináša neuveriteľnú farbu a chuť aká vás len napadne. Načasovanie je kľúčom k zvládnutiu tejto nie moc náročnej techniky. Kamado Joe gril stačí poriadne rozpáliť aby sme dosiahli správnu teplotu, akonáhle položíte mäso na gril, netrvá to dlho.
Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa, celé kurča, bravčové kolená, ... Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť
Tento spôsob prípravy je vhodný pre pomalé pečenie prí nízkej teplote. Jedinečný tvar a dizajn Kamado Joe grilu udržuje vlhkosť, rovnomerne sa zahrieva a zvoľna pridáva dymovú arómu na potraviny. Samozrejme, že mäso nie je jediné jedlo, ktoré možete pripraviť údením. Všetko od rýb, syrov, zeleniny, môže byť posilnené s komplexnou chuťou po dyme.