Pečená bravčová krkovica

Čas prípravy: 20 minút | Čas nasolenia: 24 hodín  |  Čas pečenia :  4-5 hodín

Suroviny na mäso:

  • 1000 g bravčová krkovica
  • 100 g morská soľ
  • 5 ks strúčikov cesnaku 
     
  • 4 ks vetvičky rozmarínu 
  • 5-8 ks celé čierne korenie

Suroviny na šalát:

  • 400 g biela kapusta

  • 60 g biela reďkovka, očistená
  • 1 ks mrkva, očistená
  • 1 ks jarná cibuľa
  • 1 ks červená cibuľa, očistená 
  • 150 g rímsky šalát 
  • 1 PL pažítka, nasekaná 
  • 1 ČL chilli, nasekané 
  • jablkový alebo malinový ocot
  • olivový olej 
  • morská soľ

Postup mäso:

V 1 litri vody rozpustíme soľ, pridáme korenie, cesnak v šupke, rozmarín a mäso. Mäso zviažeme spolu s rozmarínom. Nechajme v chladničke aspoň 24 hodín, úplne ponorené. Hodinu pred grilovaním mäso vyberme, vodu scedíme. Mäso opláchnime studenou vodou, aby nebolo na povrchu presolené. Rozpálime gril Kamado Joe na maximálne 120°C, najlepšie podpaľovačom LooftLighter a pripravíme gril na nepriame pečenie.Vložíme mäso do grilu, navrch položíme cesnak a korenie. 1000 g bude potrebovať minimálne 4,5 hodiny, aby bolo mäkké.

Postup šalát:

Všetku zeleninu nakrájajme na tenké pásiky. Kapustu môžeme mierne osoliť aby zmäkla, predtým ako všetko spolu zmiešame (cca 10 min). Dochutíme morskou soľou, olivovým olejom a jemnejším octom ako jablkovým alebo malinovým.

Šéfkuchár Róbert Šiška

Šéfkuchár Róbert Šiška získal najviac skúsenosti  na výletných lodiach vo Francúzsku a v hoteloch v Rakúsku. Má rád pomalé pečenie a jednoduchosť. Lebo v jednoduchosti je krása.