Camembert a pečené zemiaky

Suroviny:

  • 2 ks kvalitného Camembertu - 250 gramov v drevenej krabičke
  • Olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Rozmarín
  • 750 gramov zemiakov na plátky
  • 1 lyžica kačacieho tuku
  • Zmes korenia na zemiaky

Postup :

Camembert vyberieme z papierového obalu a vložíme nazad do drevenej krabičky. Nožom urobíme v hornej ploche otvory, do ktorých napicháme cesnak nakrájaný na klínky a rozmarín.

V grilu stabilizujeme teplotu 170°C a na rošt rozložíme plátky zemiakov, ktoré sme pomiešali s kačacím tukom a zmes korenia.


Pečieme približne 20 minút a potom vložíme do grilu, ideálne na prídavný rošt, pripravený Camembert. Pečieme ďalších približne 20 minút.

Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster 

Miloš Ješko