Bravčová panenka plnená parmezánom, prošutom a sušenými paradajkami

Suroviny :

  • 1 väčšia panenka
  • 5 dkg parmezán
  • 6-8 plátkov pršutu 
  • 12-16 plátkov slaniny
  • 10 ks sušených paradajok (možno cez noc namočiť do kvalitného rumu)
  • Sol
  • Čierné korenie

Postup :

Panenku očistíme, podla veľkosti nakrájame na 2-3 kusy. Potom ju narežeme na polku a každú polovicu ešte na ¼ tak aby vznikol plát.Plát osolíme a o koreníme, po celom plátku položíme pršut, posypeme najemno  nastrúhanym parmezánem a na okraj položíme v celé dĺžke sušená paradajky. Plát zavinieme do rolády a obmotáme slaninou. Grilujeme pri 150 °C nepriamou metódou do IT62 °C. Necháme chvílu oddýchnuť a nakrájame na 1 cm plátky. Servírujeme so šalátom, bagetkou, chlebom. Zaudíme kúskom ovocného dreva, čerešna, slivka.

Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE

Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť

Odporúčané rozloženie roštu :

Recept na grile Kamado Joe pre vás pripravil grillmajster 

Dávid Kubricht