Exkluzívne hovädzie steaky KONKRET

V nasledujúcich riadkoch sa dočítate aké sú rozdiely a výhody v steakoch KONRET.
Všetky tieto hovädzie steaky sú spracované dlhotrvajúcim suchým zrením z vybraných mäsových plemien, ktoré máte možnosť si u nás objednať.

Čo je to KONKRET ?

Rodinná firma, ktorá produkuje hovädzie vyzreté steaky už 20 rok. Prvé poznatky o zrení hovädzieho mäsa získal výrobca na školení absolvovanom v USA v roku 1997. Získal tu veľmi cenné informácie a skúsenosti o tom, akým spôsobom dosiahnuť dokonalej krehkosti a chuti hovädzieho mäsa technológiou tzv. SUCHÉHO DOZRIEVANIA. Dozrievanie hovädzieho mäsa sa vykonáva podľa prísnych kritérií, za dohľadu hlavného technológa - majstra procesu zrenia hovädzieho mäsa Zbigniewa Stempienia.

Proces zrenia mäsa

Steaky KONKRET zrejú dlhotrvajúcim procesom suchého zrenia po dobu 4 až 6 týždňov v prísnych mikroklimatických podmienkach pri optimálne nastavenej teplote, vlhkosti a prúdenia vzduchu. V tejto fáze sa stuhnutosť mäsa uvoľňuje a vytvára sa jeho krehkosť. Vďaka prirodzeným enzýmom sa maso "rozkladá", dochádza k uvoľňovaniu kolagénu a narúšaniu svalového vlákna - mäso prirodzene zreje. Hlavným určujúcim faktorom steaku je vek zvieraťa medzi 18 - 24 mesiacov, mäsitosť zvierat (tzn. podiel svaloviny), podiel tuku na povrchu svaloviny a rozloženie tuku vo svalovine (tzv. mramorovanie).  Pri suchom zrení sú vyššie straty na hmotnosti mäsa, odmenou však zostava nádherná farba, vôňa a výraznejšia chuť mäsa bez náznaku kyslosti. Každý druh steaku, ktory je v ponuke, získava svoju identickú chuť.

TYPY STEAKOV

RIB EYE steak

Z vysokej roštenky bez kosti

Tento steak je vykrajovaný zo strednej hornej časti chrbtu prechádzajúceho do nízkej roštenky. Vyznačuje sa vyšším podielom vnútorného a vonkajšieho tuku. Jeho charakteristickým znakom je tvar stredná časť steaku, ktorá pripomína oko. Jeho mramorovaný vyšší podiel tuku na okraji steaku sa pri tepelnej úprave roztápa do mäsa a týmto procesom steaku dáva špecifickú chuť a úžasnú šťavnatosť. Vysoká roštenka je hneď po sviečkovej najjemnejšia časť hovädzieho mäsa.

Balenie : 250 gramov / ks

Cena za balenie : 7,62 €

Balenie : 300 gramov / ks

Cena za balenie : 9,15 €

 

▼ OBJEDNAŤ

RUMP steak

Steak z hovädzej kvetovanej špičky

Tento steak je vykrajovaný z hornej časti zadného stehna (kvetová špička). Rump steak je delikátny, avšak nie je úplne jemný a krehký.

Balenie : 250 - 300 gramov / ks

Cena za balenie : 7,62 €

 

▼ OBJEDNAŤ

TOP SIRLION steak

Steak z nízkej roštenky bez kosti

Hovädzí steak je vykrajovaný zo zadnej chrbtovej časti nazývanej nizka roštenka. Tento steak sa vyznačuje delikátnou jemnosťou s veľmi nízkym percentom tuku.

Balenie : 250 - 300 gramov / ks

Cena za balenie : 9,00 €

 

▼ OBJEDNAŤ

ANGUS BLACK steak USA

Steak z pleca bez kosti

Black Angus je najlepšie hovädzie plemeno vyšľachtené v USA pre tie najkvalitnejšie hovädzie steaky. Steak je vykrajovaný z prednej časti hovädzieho pleca (časť nazývaná srdce). Charakterizuje sa tým, že je výrazne prerastený vnútorným tukom, ktorý dáva steaku značný vzhľad a pri tepelnej úprave  sa tuk roztápa do mäsa  čím uchováva vysoký podiel minerálov. Týmto procesom dáva steaku jeho nezameniteľnú chuť. Po ugrilovaní, alebo orestovaní je steak lahodný, krehký a šťavnatý.

Balenie : 210 - 230 gramov / ks

Cena za balenie : 9,42 €

 

▼ OBJEDNAŤ

FLANK steak

Steak zo spodnej časti pupku

Tento steak pochádza zo širokého kusu plochého svalu zo spodnej časti pupku, je to chuťovo výrazný kus mäsa, je tuhší, vláknitý, ale chuťovo je nezameniteľný.

Balenie : 300 - 350 gramov / ks

Cena za balenie : 10,26 €

 

▼ OBJEDNAŤ

T-BONE steak 

Z nízkej roštenky a sviečkovej s kosťou

Je vykrajovaný z hornej časti hovädzieho chrbtu zo strany zadného hovädzieho stehna . Je to steak jediný svojho druhu, ktorý spojuje dve chute, pretože medzi charakteristickou kosťou v tvare T sa nachádza steak zo sviečkovej a steak z nízkej roštenky. Po ugrilovaní, alebo orestovaní je steak lahodne krehký a šťavnatý.

Balenie : 350 - 400 gramov / ks

Cena za balenie : 13,74 €

 

▼ OBJEDNAŤ

PORTERHOUSE steak

Z nízkej roštenky a sviečkovej s kosťou

Je vykrajovaný z hornej časti hovädzieho chrbtu zo strany zadného stehna. Ide o dva steaky v jednom kuse s kosťou uprostred - podobne ako u T-bone steaku. Na jednej polovici je pevný a mäsitý steak z roštenky a na druhej polovici je šťavnatý a jemný steak zo sviečkovej. Hrúbka býva od 3,5 cm do 7,5 cm. Po ugrilovaní, alebo orestovaní je steak ľahodne krehký a šťavnatý.

Balenie : 500 - 700 gramov / ks

Cena za balenie : 24,30 €

 

▼ OBJEDNAŤ

TOMAHAWK steak

Z vysokej roštenky s rebrovou kosťou

Tento steak pochádza zo strednej, hornej časti chrbtu, prechádzajúceho do nízkej roštenky. Táto časť vysokej roštenky je vykrajovaná medzi 6 až 12 rebrom. Charakteristika steaku je podobná ako u RIB EYE steaku. Špecifickým znakom tohto steaku je rebrová kosť, ktorá počas tepelnej úpravy v značnej miere uchováva minerály a spolu s vyšším obsahom podielu tuku na povrchu svaloviny dáva tomuto steaku nezameniteľnú chuť.

Balenie : 600 - 700 gramov / ks

Cena za balenie : 20,28 €

Balenie : 900 - 1200 gramov / ks

Cena za balenie : 34,68 €

 

▼ OBJEDNAŤ

OBJEDNÁVKA

Chcem poriadny steak na grilovačku ! 
Pripravíme vám steaky k osobnému odberu.

Typy steakov ( uveďte požadovaný počet v ks )

RIB EYE steak ( 250g / ks )
RIB EYE steak ( 300g / ks )
RUMP steak ( 250-300g / ks )
TOP SIRLION steak ( 250-300g / ks )
ANGUS BLACK steak ( 210-230g / ks )
FLANK steak ( 300-350g / ks )
T-BONE steak ( 350-400g / ks )
PORTERHOUSE steak ( 500-700g / ks )
TOMAHAWK steak ( 600-700g / ks )
TOMAHAWK steak ( 900-1200g / ks )
Meno :
Priezvisko :
Ulica :
Mesto :
Mobil :
E-mail :
Správa :
Osobný odber