Tomahawk steak 

 Čas prípravy : 20 minút  |  Čas pečenia :  cca 3 hodiny 

Suroviny na mäso:

  • 1000g tomahawk hovädzí
  • morská soľ

Suroviny na prílohu :

  • 4 ks cvikla v šupke
  • 4 ks cibuľa v šupke
  • 20 ml balsamikový ocot 
  • 1 lyžička dijónskej horčice
  • 100 ml olej 
  • 200 g balkánsky syr

Postup :

Rozohrejeme gril Kamado Joe na 190°C,  podpaľovačom pre grily a krby LooftLighter a pripravime grol na nepriame pečenie. Vybereme tomahawk z chladničky hneď ako začneme piecť cviklu. Upečieme cviklu v šupke do mäkka. V závislosti od velkosti, 2-2,5 hodiny. Na posledných cca. 20 minút pridáme cibuľu v šupke. Po upečení zeleninu ošúpeme a nakrájame. Položíme na tanier, pridáme syr a prelejeme dressingom. Medzitým vyberieme z grilu rošt aj deflektor a rozohrejeme na 250°C.

Mäso:

Vložíme tomahawk do grilu, priamo na uhlíky. Po 4 minútach ho otočíme na ďalšie 4 minúty. Čas samozrejme závisí od veľkosti mäsa. Tomahawk vyberieme a necháme odležať 10 minút, aby sa teplo z povrchu dostalo až do stredu.

Dressing:

Zmiešame horčicu a balsamikový ocot a metličkou zašľahame olej. Na koniec trochu osolíme.

Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE

Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť

Odporúčané rozloženie roštu :

Šéfkuchár Róbert Šiška:

Šéfkuchár Róbert Šiška získal najviac skúsenosti  na výletných lodiach vo Francúzsku a v hoteloch v Rakúsku. Má rád pomalé pečenie a jednoduchosť. Lebo v jednoduchosti je krása.