Šťavnaté grilované morčacie prsia v marináde

Čas prípravy : 6 hodín  |  Čas varenia :  cca 20 minút

Suroviny :

  • Morčacie prsia - 3 kusy zarovnané a tvarované na rovnakú veľkosť s hmotnosťou cca 0,5 kg/kus 
     

Ingrediencie na marinádu :

  • 1/2 hrnčeka sójovej omáčky
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • šťava z jedného citróna
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia

Postup :

Všetky ingrediencie na marinádu spolu premiešajte v miske. Vložte mäso do sáčku a pridajte marinádu. Vytlačte vzduch, uzavrite, premasírujte a nechajte  morčacie prsia marinovať po dobu šiestich hodín v chladničke. Potom vyberte mäso z marinády, nechajte chvíľu odpočívať pri izbovej teplote. Medzitým podpáľte uhlie v grile Kamado Joe, najlepšie podpaľovačom LooftLighter, rozpálte gril na 180 °C a pomocou deflektora vytvorte v grile dve tepelné zóny ( priamu a nepriamu zónu ).
Ako prílohu môžete nakrájať zemiaky, cibuľu a slaninu na kocky, pridajte kocku masla a zabaľte do alobalu.
Prílohu potom vložte do grilu Kamado Joe na nepriamu zónu a grilujte cca 20 minút súčasne s mäsom.

Mäso vložte na priamu zónu pečenia a grilujte z oboch strán, kým sa povrch krásne nezafarbí. Potom preložte mäso nad deflektor do nepriamej zóny, potrite rozpusteným maslom a grilujte kým nebude vnútorná teplota mäsa 74°C, odporúčame teplotu odmerať vpichovým teplomerom. ( Pre automatické nastavenie teploty počas celého grilovania je možné použiť zariadenie iKamand.

Po dosiahnutí danej vnútornej teploty nechajte mäso odpočívať po dobu 10-15 minút zakryté v nádobe.
Potom mäso nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou. Dobrú chuť!

Technika prípravy na grile :

Grilovanie vám zaručí rýchle, chutné a konzistentné výsledky. Použitie vysoko kvalitného dreveného uhlia Kamado Joe zaistí rovnomerné pečenie a neprekonateľnú chuť .

Odporúčané rozloženie roštu :

Recept na grile Kamado Joe pre vás pripravil grillmajster 

Miloš Ješko