DoJoe pizza 

 ČAS PRÍPRAVY : 24 HODIN  |  ČAS GRILOVÁNI :  5-6 MINUT

Suroviny na cesto :

  • Múka 890 gramov
  • Voda 550 ml
  • EVOO - 30 ml
  • Sol - 25 gramov
  • Med - 13 gramov 
  • Čerstvé droždie - 0,5 gramov

Ingredience na Sugo :

  • Pasírované konzervované loupané rajčata – nejlépe San Marzano
  • Soľ
  • Med 
  • Cesnak
  • Oregáno

Postup :

Deň predtým si vyhnieteme cesto, ktoré necháme v prikryté mise fermentovať v jednom kuse po dobu 18 hodín pri teplote 20°C. Potom si urobíme šesť rovnakých bochníkov a necháme ich prikryté odpočívať dalších šesť hodín. 

Medzi tím si pripravíme paradajkovú omáčku. Pasírované konzervované lupané paradajky prehrejeme v hrnčeku, ochutíme medom, solou, oregánom a prelisovaným cesnakom. Zavaríme a necháme vychladnúť. 


Na bielu pizzu so šunkou ochutíme craime fraiche so soľou, čiernym korením a prelisovaným cesnakom. 


V grilu rozpálíme približne tri kila dreveného uhlia a pri dosiahnutí teploty 180°C vložíme nadstavec na pečení pizzy DoJoe. Horný otvor úplne uzavrieme a regulujeme iba spodným otvorom.Teplotu necháme stabilizovať na hodnote okolo 350°C. Pozor, teplota pri použití nadstavca DoJoe nesmie prekročiť 370°C!


Medzitým si postupne vytvarujeme pizze, pridáme zalievku a ingredience podľa vlastných preferencií a môžeme postupne piecť. Príprava pizze bude trvať okolo päť - šesť minút, pohľadom cez otvor ich kontrolujeme a v polke pečenia ju opatrne na kameni otočíme.

Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster 

Miloš Ješko