BBQ špekáčky na čiernom pive

Suroviny :

  • 2 kg olúpaných špekáčkov
  • 0,5 kg cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 papriky
  • 1 feferonka
  • 1 čierne pivo
  • 0,5 kg pasírovaných rajčín
  • pár nakrájaných sušených rajčín
  • 2dcl BBQ omáčky + BBQ koření
  • Soľ
  • mleté čierne korenie

Postup :

Olúpané špekáčky rozkrojíme pozdĺžne na polovice, poukladáme do panvice a posypeme obĺúbeným BBQ korením.

Panvicu s ochutenými špekáčkami položíme na rošt do grilu v ktorom sme stabilizovali teplotu 140°C s pár kúskami ovocného dreva.

Zaúďujeme približne hodinu. Potom pridáme do panvice nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky, feferonku, sušené rajčiny, pridáme pasírované rajčiny,zalejeme pivom a premiešame.  Pečieme ďalšie dve hodiny pri teplote 170°C.

Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster 

Miloš Ješko